Om Tobbe Larsson
Historia

Tobbe fick sin första häst vid 7-års ålder och har sedan dess varit omgiven av hästar. Han provade på många olika typer av ridsportsgrenar innan han verkligen "hittade hem".Något som alltid har fascinerat Tobbe är frihetsträning och kommunikation från marken och han har därför ägnat mycket tid till detta redan från start. Han är utbildad djurvårdare med specialinriktning mot hästar och arbetade på ett Djursjukhus parallellt med sin utbildning.

År 1999 medverkade Tobbe under Flyingedagarna med den egenuppfödda hästen Nicke. Nicke gjorde succé och Tobbes karriär började ta fart på allvar. Han gjorde ett antal välbesökta clinics runt om i landet och började även besöka grannländer för att göra shower under bland annat avelschampionat samt andra stora internationella tävlingar runt om i Europa.

År 2001 köpte Tobbe Sjörup Prästgård. Gården är byggd år 1863 och är beläget endast 15 minuter från Sturups flygplats samt tio minuter från Ystad. Gården har en fantastisk utsikt över havet och det böljande skånska landskapet. Ombyggnad av stall samt nytt ridhus påbörjades direkt, allt för att få maximala träningsmöjligheter. Sjörup Prästgård har blivit en oas för Tobbe och hans hästar. Här började också samarbetet med ett antal kända ryttare från Sverige såväl som utlandet. Och det är även här som det populära programmet "Ponnyakuten" spelas in.

"Lydnadsträning för hästen" heter boken som Tobbe skrivit tillsammans med Ursula Wilby. Den är utgiven år 2005 av bokförlaget Prisma och blev snabbt en storsäljare och lovordad bland kritiker.?? Som mest har Tobbe arbetat med sex svarta Frieserhästar i frihetsdressyr samtidigt, ett shownummer som blivit mycket populärt runt om i Europa. Dessa hästar har även gjort ett välkänt bilmärkes världsreklam.

Apassionatas Europaturné har tagit Tobbe och hans hästar till de allra största arenorna i Europa, bland annat Wembley Arenan, Manchester Arena samt OS-arenan i Barcelona. Totalt har turnén haft över 1 miljon besökare runtom i 12 länder och 22 storstäder. Tobbe hade äran att vara öppningsnumret tillsammans med frihetshästen Nicke. Han fick också rida som prins på en av sina imponerande Frieserhästar. I Sverige besökte Apassionata bland annat Globen i Stockholm. Till Tobbes öppningsnummer sjöng Carola live. Under showen fick Tobbe även mottaga en plats i Hall of Fame. Apassionatas Show sändes i TV4 med Tobbe och Agneta Sjödin som programledare. Tobbe spelade även in ett 1,5 timmes långt TV-program från Hovstallet i Stockholm inför denna Show. Medverkan i Apassionata har bidragit till ett enormt kontaktnät runt om i Europa. Detta i sin tur har resulterat i shower världen över, medverkan i ett antal TV-shower samt ett flertal intervjuer i olika länder.

Numera finns det med all säkerhet ingen som har missat Tobbes succe-program på SVT, Ponnyakuten. En programserie som inte bara uppskattades av den yngre publiken utan även gav många erfarna ryttare en hel del "aha-upplevelser". De första 16 programmen visades under våren 2010 och Ponnyakuten är nu inne på sitt fjärde år. Serien har även sålts vidare till bland annat Norge och Danmark!

Mellan inspelningarna, och träningen av de egna hästarna, fortsätter Tobbe att hålla utsålda shower och clinics runt om i både Europa och nu även i Mellanöstern för att kunna dela med sig av sin kunskap. År 2011 fick Tobbe även den stora äran att inviga och öppna Falsterbo Horse Show!

Tobbe är samtidigt väldigt engagerad i olika välgörenhetsprojekt såsom Stiftelsen "Min stora dag" och i Kronprinsessan Victorias Fond.

Tobbe har även tagit fram en egen Svensktillverkad Ekologisk Hästvårdserie, och håller just nu att spela in en DVD-serien "Tobbes Träningstips". Den första DVD:n släpptes i slutet av 2011 och handlar om Tobbes passion, nämligen Frihetsträning.

Tobbes clinics var otroligt välbesökta under hela 2012. Och under Hästmässan i Borås drog Tobbe över 1500 gäster och var utan tvekan det största och mest populära namnet bland alla medverkande!

Även Open Home-training på Tobbes gård sommaren 2012 blev en stor succé. Efter 8 utsålda uppträdanden var det dags att blicka framåt mot år 2013.

En läktare med bekväma stolar har byggts i ridhuset, och en ny ljudanläggning har installerats, allt så att gästerna ska kunna trivas ännu mera! Årets Open Home-training kommer bli ytterligare ett snäpp bättre än förra årets och bjuda på många fantastiska upplevelser och åter igen ge en god insyn i hur Tobbe tränar sina hästar.

Välkommen till Sjörup Prästgård för att lyssna, lära, njuta och trivas!